Медицински изделия

Система за управление на фекалии Secco™

Secco, фекална мениджмънт система

Secco™ на Prosys International Ltd. - Великобритания, е затворена система с катетър за управление на епизодично незадържане на фекалии. Предназначена е за управление на фекалиите чрез събиране на полутечни или течни фекални материали от възрастни пациенти на легло.

Комплектът се състои от силиконов катетър с надуваем маншет и порт за промиване, събирателна торбичка с обем 1500 ml, съдържаща супер абсорбираща подложка и обезмирисяващ филтър / клапан за контрол на миризмата от газовете, монтажна пластина с пластмасова лента за закрепване и 45 ml спринцовка.

Устройството не съдържа латекс и е медицинско изделие за еднократна употреба.

Схема на комплект (кит) Secco™

Схема на комплект (кит) Secco™

Катетърът на системата за управление на фекалии на Secco™ е направен от силикон. След надуването на фиксиращия маншет за ниско налягане, той задържа устройството на място. Фекалните материали се отвеждат в силиконовия дренажен маркуч, който осигурява път за преминаването им в събирателната торбичка. Събирателната торбичка съдържа супер абсорбираща подложка, която попива течността от фекалиите като образува полутвърд гел за улесняване на транспорта и изхвърлянето. До дренажния маркуч има два лумена с индивидуални портове за достъп. Твърдият порт за надуване, оцветен в бяло, се използва за надуване и изпускане на фиксиращия маншет. Портът за промиване, отбелязан с IRRIG върху плътен син фон, се използва за добавяне на вода за промиване на катетъра.

Незадържането на изпражнения е притеснителен проблем за пациента и е приоритет за професионалистите в здравеопазването, които трябва да балансират между осигуряването на самочувствието на пациента, риска от предаване на инфекции и предотвратяването на кожни разранявания. A системата Secco е съвременен инстримент за преодоляването на тези проблеми.

Secco™ FMS Kit

_______________
Брошура за фекална мениджмънт система Secco™ (413 kb, формат PDF, BG)
Инструкция за употреба на система Secco™ (282 kb, формат PDF, BG)

Bookmark this on Google Bookmarks
Share on LinkedIn
Post to Twitter
Bookmark this on Yahoo Bookmark
Share on reddit
Bookmark this on Digg